Nyheter

2020-05-15 19:40

Nu kööör vi!

Första dagen har bjudit på både sol, regn o snö. Ändå har över 200 checkpoints registrerats idag. Det är jätteroligt att se så många användare i skogen och på hemsidan. Fortsätt leta kontroller och håll avståndet även i skogen.

2020-05-15 14:15

Påskspecialen är nu stängd.

Vårens extra karta över murbergsskogen är stängd nu. Gensvaret har varit långt över förväntan. Över 600 kartor har lämnats ut på museet och många har laddat ner själva från hemsidan. Tack alla ni som varit ute och letat på Påskspecialen!

2020-05-05 16:40

Vi närmar oss första släppet....

Mycket ska hända innan vi släpper ut alla i skogen, kontrollpunkter, pinnar, dekaler, checkpointkoder, kartor, inloggningar och praktisk information ska uppdateras, fixas och sättas ut. En dryg vecka återstår. Hittar du någon konstig figur i resultatlistan före start är det bara vi som testar in i det sista.

2020-04-09 13:10

HittaHärnösand corona-special drar igång....

Från torsdag 9 april finns kartor över Murbergsskogen att ladda ner eller skriva ut här på sidan samt att hämta på Länsmuseet Västernorrland när det är öppet. I HittaHärnösand Corona-special är det viktigaste sig likt. Du får tillgång till en gratis karta med 20 markerade checkpoints i fyra svårighetsnivåer och du besöker dem i valfri ordning. Denna snabbt organiserade specialversion skiljer sig dock lite från det vanliga. Det finns inga stolpar med koder som ska registreras och därmed inga priser att vinna. Istället använder vi små orienteringsskärmar i plast med enbart checkpointnumret. Var sparsam med att hämta papperskartor, försök att skriva ut själv i första hand. Det finns en hel del snö kvar i skogen och det är ganska blött på sina håll. Var uppmärksam på att förutsättningarna för att röra sig och mötas kan förändras, så följ folkhälsomyndighetens uppmaningar. Var också uppmärksam på att museets öppettider kan komma att förändras. Härnösands orienteringsklubb önskar dig några härliga stunder och ett varmt lycka till! Om du ska hämta kartor på museet så är deras öppettider kl. 11-17 alla dagar utom måndagar. Där ordnas även påskaktiviteter utomhus kl. 12-16 på långfredag, påskafton och påskdagen (10, 11 och 12 april) samt under tisdag-fredag under påsklovsveckan (14-17 april).

2020-04-06 17:30

Planering och förberedelser pågår...

Planering och förberedelser för årets HittaHärnösand pågår precis som vi tänkt oss trots Corona-virus. Vi tror att HittaHärnösand kan fylla en jätteviktig funktion i år och på grund av det förbereder vi nu även för en liten påskpresent till alla som vill ha en bra friluftsaktivitet nu när så mycket annat måste ställas in. Lagom till påskhelgen släpper vi en Corona-special med checkpoints i Murbergsskogen som kommer att sitta ute fram till vårt första ordinarie kartsläpp. Det blir lite annorlunda än våra ordinarie kartsläpp, men vi hoppas att ni alla kommer att gilla det. Mer info kommer.

2020-03-15 08:30

Vi laddar för 2020...

Under våren pågår ett intensivt arbete för att göra klart till ännu en fantastisk säsong. Nya kontroller ska sättas ut, kartorna ska uppdateras, nya datum för kartsläpp ska bestämmas och en del görs även här på hemsidan.

2019-10-01 13:40

Stängt för säsongen...

30/9 stängde vi 2019 års hittahärnösand. Kartstället är inplockat från Ica Maxi. Eftersom några skolor vill att vi har kvar en del checkpoints så låter vi även registreringen finnas kvar. Registreringar som är gjorda efter 30/9 räknar vi inte med i utlottningen av priser.

2019-04-10 18:50

Vi spar inte användaruppgifter...

Var du med och letade checkpoints förra året så finns du ff kvar hos oss. Vi städar ut äldre uppgifter så om du inte var med förra året får du lägga in dig igen om du vill vara med.

Sponsorer 2020

Härnösands kommun Ica Maxi