Kartor

Smitingen

Smitingen är Härnösands största badplats och en del av området är naturreservat tack vare spektakulär natur med stora värden. Klubbsjön är en pärla med tillgänglighets-anpassad rastplats. Några checkpoints ligger svårtillgängligt men erbjuder makalösa vyer!

Kartan släpps: 2020-05-15 00:00

Bondsjö/Gådeå

Årets andra kartsläpp omfattar de stigrika tätortsnära skogsområdena runt Bondsjö, Hälletorp och Gådeåberget som du lätt når via Bondsjö idrottsplats eller parkeringen i slutet av Utmarksstigen. Här finns bland annat Gådeåbergsbrännans naturreservat där ett brandfält från 2006 bevarats för fri utveckling. Reservatsområdet är delvis svårtillgängligt men en anlagd stig genom området är värt ett besök.

Kartan släpps: 2020-05-29 00:00

Vårdkasen

Vårdkasen är ”friluftsidrotternas” berg. Här finns motionsspår, slalombacke, leder och mountainbikestigar. Här har Härnösands orienteringsklubb sin nybyggda klubbstuga och här arrangeras löparfesten Härnö Trail den 3 oktober. OBS! Vägen som går upp till vindkraftverket öster om Holmbergsmyran inte får nyttjas för biltrafik (vägen överkryssad på kartan). Ett område längs den vägen inte ska beträdas (rastrerat på kartan - Fara).

Kartan släpps: 2020-06-15 00:00

Centrum

HittaHärnösands fjärde och sista kartsläpp för året omfattar en del av centrala Hänösand. Kartan är en så kallad sprintkarta som har en annan skala än övriga (1:5000) och ser lite annorlunda ut. Tävling i sprintorientering ske oftast i stads- eller parkmiljö med förhållandevis korta banor och hög fart.

Kartan släpps: 2020-08-21 00:00

Sponsorer 2021

Härnösands kommun Ica Maxi